VNU

Elektrolympics: de uitslag

Dinsdag 29-9
1e prijs (Wiha gereedschapskoffer) Rene de Meijer, Croon Elektrotechniek
2e prijs (NEN1010 abonnement) Bart Hardeman, ROC A12
3e prijs (Runpotec kunststof trekveer) Joachim H Lugri, student van Fontys, afkomstig uit Noorwegen, tijdelijk in Nederland aan het studeren!
 
Woensdag 30-9
1e prijs (Wiha gereedschapskoffer) Richard Ammeraal, Hilverda de Boer bloemenexport.
2e prijs (NEN1010 abonnement) Jan Otto Schutte, C. de Boer Elektrotechniek
3e prijs (Runpotec kunststof trekveer) Walter van Tilborg, Schottel Nederland BV
 
Donderdag 1-10
1e prijs (Wiha gereedschapskoffer) Jeroen Smit, Nedap NV
2e prijs (NEN1010 abonnement) Arjen Heeroma, Boesten Elektrotechniek
3e prijs (Runpotec kunststof trekveer) Taoufik Boukafid, Hogeschool Rotterdam
 
Vrijdag 2-10
1e prijs (Wiha gereedschapskoffer) Bert Schipper, Techno Mondo BV
2e prijs (NEN1010 abonnement) Aschwin Schreuders, De Looijer Elektrotechniek 
3e prijs (Runpotec kunststof trekveer) Jan v.d. Vloet, Electro Michielsen
 

Elektrolympics weetjes:

- De snelste tijd van de hele beursweek werd gehaald op dag 3, door Jeroen Smit van Nedap NV, hij voltooide het parcours met een ijzersterkte eindscore van 45 seconden. Door zijn goede kennis van de NEN1010 norm, de snelheid van strippen en kabeltrekken, zijn fijngevoeligheid bij het aandraaien van de aanhaalmomenten en logisch nadenken bij het opsporen van storingen in wandcontactdozen wist hij deze score te behalen. Kwaliteiten die hij ook thuis goed kan gebruiken want deze winnaar was ongelofelijk blij met de Wiha koffer die hij won, omdat hij druk bezig is alles in zijn huis, tussen de fundering en de dakpannen, te vervangen, verbouwen en veranderen. Iets waarbij deze gereedschapskoffer natuurlijk goed van pas komt.
 
- De oudste deelnemer was de 76-jarige Arie. Arie, aangemoedigd door 3 leeftijdsgenoten, stripte, draaide en trok kabel door, zocht storingen en probeerde zo goed mogelijk antwoord te geven op de lastige NEN1010 vragen. Met de eindscore van 364 haalde Arie helaas geen plaats op het ereschavot.
 
- Maar liefst 411 deelnemer deden enthousiast mee aan de Elektrolympics. Door de toegankelijkheid van de spellen en de prachtige te winnen prijzen was men graag bereid mee te doen aan de wedstrijd. Sommige scholen hebben hun leerlingen uitgedaagd aan de wedstrijd mee te doen. Ook bedrijven die met meerdere mensen op de beurs aanwezig waren deden als groep mee en konden soms nog een speciale prijs voor hun groep winnen. De spelleiders Jo! en en Guido waren graag bereid ze uit te dagen en dankzij de sponsoren konden ze dan kans maken op een mooie spanningstester, stripgereedschap of schroevendraaier.
 
- Ook medewerkers van de beurs, die officieel uitgesloten waren van deelname, kwamen af en toe één of meer van de spellen uitproberen en zetten soms zeer goede tijden op de klok! Zo trok beursmanager Cas Wegman de kabel door de buis in een scherpe tijd van 39 seconden. Niet zo snel als de 24 seconden die de snelste deelnemer neerzette, maar toch bewonderenswaardig. In de stripwedstrijd wist een van de hostessen van de jaarbeurs grote bewondering te oogsten door met een Jokari-stripper de kabel foutloos te strippen in slechts 7 seconden! Niet ver van de 6 seconden die de snelste deelnemer behaalde!
 
- De wedstrijd Elektrolympics werd mogelijk gemaakt door De Jaarbeurs, NEN, Draka, Eaton, Benning, Jokari, Wiha, Runpotec en Amwittools.
 

Contact

Voor al uw vragen kunt u op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur contact opnemen met
Customer Service:
T: +31 (0)30 295 29 99
E: service@jaarbeurs.nl