Op Elektrotechniek Online zie je de nieuwste toepassing in een werkende omgeving! Maar er is meer. Want ook zijn er veel kennissessies. Een overzicht van wat er te doen is:  

» Kennistheaters
» Elektrolympics
» Drone-Arena
» Veiligheid in de tunnel
» Robot playing ground
» Lancering nieuwe NEN 1010
» Live 3D-printen
» Met een Oculus door de Rotterdamse haven
» Workshop BIM voor het MKB
» Elektrisch Rijden en Opladen
» Loopbaanplein
» Roboticacongres
» Anne, de virtuele assistent
» Het openbaar verlichtingpaviljoen
» NLA-lichtcongres
» KNX Professional Award
» Uitreiking ETOP Awards

 • Vier kennistheaters
  Dagelijks zijn er lezingen in de vier kennistheaters: Woning, Industrie, Utiliteit en Infra & Energie. Per toepassingsgebied is samen met partners een lezingenprogramma samengesteld. Elke lezing duurt een half uur, bevat praktische kennis of inspirerende trends en is vrij toegankelijk voor beursbezoekers.

   

 • Elektrolympics
  Installateurs kunnen hun vaardigheden én kennis testen tijdens de Elektrolympics, een initiatief van Jaarbeurs en Amwittools in hal 12. In vier spellen en één korte quiz ontdekken deelnemers wat het juiste gereedschap betekent voor de productiviteit en testen ze hun  kennis van NEN 1010. Dagelijks zijn er voor duizenden euro’s prijzen te winnen. De winnaars worden elke dag een half uur voor sluitingstijd bekend gemaakt op het Elektrotechniekpodium bij de entree van Elektrotechniek.

 • Drones voor elke installateur
  Voorspeld wordt dat binnen enkele jaren drones een standaard gereedschap worden voor veel installateurs, bijvoorbeeld voor inspectie van daken, tunnels, masten et cetera.  In hal 7 is een drone-arena ingericht. Hier geven experts demonstraties over de inzet van drones in de elektrotechnische installatiebranche. Verder zijn er lezingen.

 • Ervaar tunnelveiligheid
  Bezoekers lopen in hal 7 door een tunnel van liefst 25 meter lang en 8 meter breed. In het eerste deel zijn alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen ingebouwd. Live wordt gedemonstreerd wat er gebeurt als een rijstrook wordt afgesloten; hoe de systemen reageren op brand in de tunnel en andere calamiteiten. In het tweede deel zien de bezoekers de techniek achter al die systemen. In het theater Infra & Energie presenteren experts de nieuwste technologische ontwikkelingen op het vlak van tunnelveiligheid.

 • Robot playing ground
  UNETO-VNI organiseert een symposium met als thema: Robotica: de nieuwe norm? Drie sprekers zullen diverse vormen van robotica toelichten en ook één en ander aan materiaal meenemen. Denk daarbij aan een zorgrobot, een beveiligingsrobot en een exoskelet om werknemers te ondersteunen bij zware werkzaamheden.

 • Uitreiking nieuwe NEN 1010
  Het Nederlands normalisatie instituut NEN presenteert de vernieuwde NEN 1010, dé norm op het vlak van elektrotechniek. Dagelijks bespreken experts van het instituut de belangrijkste wijzigingen. Dat doen ze zowel algemeen als toegespitst op medische ruimten en kabelaanleg.  Deze presentaties vinden plaats in het NEN Theater (in hal 11 (stand E46). Op donderdag 1 oktober wordt om 16.00 uur op het Elektrotechniekpodium de vernieuwde NEN 1010 norm officieel uitgereikt aan Titia Siertsema, voorzitter Uneto-VNI.
         
 • Live 3D printen
  3D printen wordt in de elektrotechniek onder meer toegepast om producten te personaliseren. Hoe 3D printen in zijn werk gaat, valt live te zien op de stand van stichting Protospace en het Fablab Utrecht. De eerste twee beursdagen worden hier de beeldjes voor de ETOP Awards geprint. 3D printspecialisten verzorgen dagelijks lezingen over hoe je bijna alles kunt maken met 3D printen.

 • Oculus: Met OTIB door de Rotterdamse Haven
  Met behulp van de Oculus Rift, een Virtual Reality bril, laat OTIB bezoekers ervaren welke innovatieve technieken ons land maar ook de branche groot maken. Met de Oculus Rift op kunt u verschillende delen van de Rotterdamse haven letterlijk te zien en ervaren wat de impact van innovatie in onze branche is. De VR-bril stelt dragers in staat om in een virtuele wereld om zich heen te kijken en te bewegen. Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. duurzame energie, de ertsoverslag 2.0 en de rol van de hypermoderne verkeerscentrale.

 • Workshop BIM voor MKB
  In BIM komt alle informatie van de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase bij elkaar, bijvoorbeeld in een overzichtelijk 3D weergave. Alle partijen -van architect tot installateur- werken in hetzelfde systeem en zien elkaars aanpassingen. Ook kan makkelijk worden afgelezen of het ontwerp voldoet aan de gestelde eisen en normen. In de workshop BIM voor MKB leert u van BIM-experts hoe u het Bouw Informatie Model (BIM) kunt toepassen. U volgt twee workshops naar keuze over praktische toepasbaarheid, juridische aspecten en kwaliteitsborging. Ook is er een keynote speech van Willem Vermeend of Erna Froon. Deze ondernemers pur sang nemen u mee in hun verhaal over innoveren en de niet meer te weg te denken rol van ICT.

 • Elektrisch rijden en opladen
  Samen met BMW en Kia wordt in hal 7 een parcours uitgezet waar bezoekers kennis kunnen maken met alles rondom e-mobility. De beide autofabrikanten demonsteren hun elektrische auto’s; bezoekers mogen mee rijden. Er staan laadpalen voor de e cars én er wordt een deel van een smart grid aangelegd tussen een windturbine en een verdeelstation in de wijk.

 • Loopbaanplein
  Technische en sociale skills worden belangrijker. Daar moet je als professional in de elektrotechnische installatiebranche ook zelf in investeren. Op het Loopbaanplein in hal 11 vinden beursbezoekers alles wat met loopbaanontwikkeling en het verhogen van je eigen marktwaarde te maken heeft.

 • Roboticacongres
  Het symposium Robotica: de nieuwe norm? van donderdag 1 oktober is komen te vervallen vanwege te weinig aanmeldingen. 
  Maar we hebben twee van de drie sprekers wel bereid gevonden om hun technologie op 1 oktober de hele beursdag op de beursvloer in hal 7 aan publiek te tonen zodat u toch kennis kunt nemen van deze interessante ontwikkelingen.
  Laevo is zelfs de gehele beurs in hal 7 op standnr. A016 aanwezig en doen graag een test met u.

  Robot Security Systems geven een demo met beveiligingsrobot SAM. Dat is een volledig zelfstandig opererende robot, die surveilleert en reageert op alarmen. Sam is volledig geïntegreerd in de beveiligingsinfrastructuur en werkt zo samen met zijn menselijke collega’s.

 • Anne, de virtuele assistente
  Anne, of Eva of Martin voor wie dat liever heeft, is een virtuele assistente die dagelijks leert van de gebruiker en deze daardoor nog beter kan ondersteunen. Dat kan ondersteuning zijn bij bezigheden zoals de krant lezen, gordijnen dicht doen, licht inschakelen, maar ook bij coaching of zelfs werk als enquêteur. Ontmoet Anne op de beurs. Dagelijks is er in het Theater Woning een presentatie over robotica met gevoel.

 • Het Openbare Verlichting Paviljoen
  Het IGOV innovatie Platform is op vrijdag 2 oktober aanwezig met fabrikanten, adviesbureaus en deelnemers van gemeente, Provincie en Rijk. Zij tonen de nieuwste technieken van led-toepassingen en -besturingssystemen en de visie van de overheden op het gebied van openbare verlichting. Het Openbare Verlichting paviljoen vindt plaats in de Croesezaal, direct boven het INFRA-plein.

 • NLA-Lichtcongres
  Op woensdag 30 september organiseert de Nederlandse Lichtassociatie het NLA Verlichtingscongres. Sprekers belichten vier actuele thema’s in de verlichtingsbranche en wat deze voor de installateur betekenen. De thema’s zijn: het Europees EEPLIANT-project; de Gedragscode Lichtberekening van de NSVV; circulaire verlichting en Human Centric Lighting. Het NLA Lichtcongres vindt plaats in de Marijkezaal.
     
 • KNX Professional Award
  Donderdag 1 oktober wordt voor de eerste keer een publieksprijs van de KNX Professional Award NL uitreikt. Tot een week voor de beurs heeft iedereen mogen meestemmen op een van de drie genomineerde projecten. Naast de publieksprijs wordt de juryprijs uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op het Elektrotechniekpodium bij de hoofdingang. Voorafgaand aan de uitreiking wordt er een live demonstratie met een Tesla Coil gegeven. 

 • Uitreiking ETOP-Awards
  Bezoekers aan Elektrotechniek Online kunnen op dinsdag en woensdag stemmen voor de inzending die volgens hen een van de ETOP Awards verdient. De nominaties staan in de toepassingsgebieden. Woensdagavond reikt Uneto-VNI voorzitter Titia Siertsema de ETOP-Awards uit. Donderdag en vrijdag worden de winnaars getoond.

Handig:

Adverteren