Een renovatie is een verbeteren aan een woning. De onderdelen die vervangen worden zijn bij renoveren nieuw. Maar dan rijzen er vragen want wordt het een moderne badkamer of juist niet. Je wilt een ligbad of niet, of komt er toch een inloopdouche in. En wat gaat deze renovatie kosten? Allemaal vragen waar alleen jij antwoord op kunt geven. Je moet dus wel precies weten wat u uiteindelijk wilt. Je moet ruim de tijd nemen om alles goed te overdenken. Het inrichten is ook erg belangrijk want je moet straks wel weten waar alles komt te staan.

Een belangrijk onderwerp bij renoveren is of je het zelf gaat doen of laten doen door een erkend bedrijf. Het voordeel van zelf doen is de kostenbesparing op het arbeidsloon. Een nadeel is dan ook meteen dat het renoveren langer zal gaan duren. Nog een nadeel van zelf installeren is dat je geen enkele garantie krijgt. Deze krijg je wel als je de renovatie uitbesteedt aan een erkend bedrijf. Vaak zal het je aan het juiste gereedschap ontbreken. Dat moet je dan ook nog kopen of huren. Het nadeel van kopen is dan weer dat je een stuk gereedschap koop dat je vaak maar één keer nodig hebt.

Wat kan je renoveren?

Je kunt nieuwe wandtegels plaatsen. Je bent uitgekeken op de oude, en het glazuur is ook niet meer geweldig. Dat geldt eveneens voor vloertegels. Je kunt kiezen voor een ligbad. Of je wilt nu eens een douchecabine in uw badkamer. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een inloopdouche.
Renoveren is ook andere badmeubels in je badkamer. Je bent inmiddels uitgekeken en toe aan nieuwe meubelen.

Wastafels renoveren kan natuurlijk altijd. Je wilt een andere kleur en een nieuwe vorm. Ook daar zal uw badkamer van opknappen. En nu je toch bezig bent kun je ook de kranen vervangen. En wat te denken van het vervangen van de spiegels. Een andere stijl, een andere vorm.

Vaak wordt bij het renoveren het plafond vergeten. Je hebt tijdens de renovatie de gelegenheid om die eens goed aan te pakken. Zorg dan ook meteen voor de juiste en sfeervolle verlichting. Het nieuwste product op het gebied van verwarming behoort bij je renovatie. En bij verwarming hoort natuurlijk ventilatie. Er is van beiden genoeg op de markt.

Natuurlijk is er nog veel meer te vernieuwen, op de website van Bouwbedrijf de Boer kan je inspiratie op doen.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Je wilt een voordelige renovatie. Aan producten wordt dan tussen de 1500 en 2500 euro uitgegeven. Deze producten moeten dan nog worden geïnstalleerd. Dat kost je tussen de 1000 en 2500 euro.

Een gemiddelde renovatie. Aan producten reken maar tussen de 2500 en 4500 euro. Installatiekosten worden geschat tussen de 3500 en 5500 euro. Totaal tussen de 6000 en 10000 euro.

Je gaat voor een luxe renovatie. Tussen de 5500 en 12500 euro ben je kwijt aan producten. De kosten van het installeren komen uit tussen de 5000 en 7000 euro. Totaal gaat deze luxe renovatie je tussen de 10500 en 19000 euro kosten.

Kosten badkamerrenovatie

Soort renovatie Kosten
Eenvoudige badkamerrenovatie €2.500,- tot €5.000,-
Gemiddelde badkamerrenovatie €6.000,- tot €10.000,-
Luxe badkamerrenovatie €10.500,- tot €19.000

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Adverteren