Een inloopdouche straalt luxe uit en kan tegenwoordig eenvoudig worden gemaakt en gemonteerd. Met een inloopdouche heeft je badkamer een moderne uitstraling. Het zorgt er ook voor dat het water keurig wordt afgevoerd.

Soorten inloopdouches

Op de eerste plaats is er een met glazen douchewanden. Daarnaast kun je je inloopdouche in een nis plaatsen. Ook kun je kiezen voor een gemetselde inloopdouche.

Met glaswanden. Er zijn drie soorten te onderscheiden namelijk een inloopdouche met een haakse wand. Een met enkele glasplaat en een met een dubbele glasplaat.

Voordelen van een glazen wand

  • Je doucheruimte of badkamerziet er een stuk ruimer uit. Dat komt natuurlijk door het transparante glas.
  • Lage investeringskosten. Weinig tijd nodig om de glasplaten te laten plaatsen. Daarnaast kost een inloopdouchecombinatie u tussen de 600 en 1500 euro. Doe je het meeste werk zelf, dan zal alles nog voordeliger uitpakken.

Een gemetselde inloopdouche waarbij een muur wordt gemetseld en daarna betegeld. Het grote minpunt is echter dat de ruimte optisch een stuk kleiner lijkt. Er is ook een type waar je alleen de muren hebt dus zonder douche- of glaswanden. Optisch gezien is deze erg groot en erg makkelijk schoon en droog te maken.

Een inloopdouche maken zonder wanden

  • Maak de ondergrond klaar en zorg ervoor dat de leidingen goed liggen.
  • Werk de vloer verder af. Vergeet niet de uitsparing voor de douchegootof voor een ander afvoersysteem.
  • Leg eerst de vochtbestendige ondervloermatten. Deze kun je rechtstreeks betegelen. Zorg ook dat je de juiste lijm gebruikt.
  • Je kunt nu uw inloopdouche gaan betegelen. Gebruik hiervoor een flexibele tegellijm. Hou er rekening mee dat de tegels op afschot moeten komen te liggen richting de afvoer.
  • Je dient nu een etmaal te wachten voordat je verder kunt gaan.
  • Breng nu de voegen aan. Gebruik geen voegmortel want die kan worden uitgespoeld door het water. Gebruik hiervoor siliconenkit of polymeerkit.
  • Verwijder alle resten en maak de vloer schoon.
  • Installeer de kranen.

Wat kost het maken van een inloopdouche?

Een inloopdouche laten maken kost gemiddeld €600,- tot €1.900 volgens de website Van Poucke. Wil je hierbij ook de wandtegels of vloertegels vernieuwen, moet je rekening houden met €40,- of €45,- tot €90,- per m². Een luxe douchedrain plaatsen kost gemiddeld €400,-.

Kosten inloopdouche

Omschrijving Gemiddelde prijzen
Inloopdouche € 600 tot € 1.900
Wandtegels per m² € 40 tot € 90
Vloertegels per m² € 45 tot € 90
Plaatsen luxe douchedrain € 300 tot € 500

 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Adverteren