Je centrale verwarmingsinstallatie is een belangrijk onderdeel van elk huishouden. Het zorgt er namelijk voor dat je in de winter niet kou hoeft te kleumen, je gewoon lekker warm kan douchen en gebruik maken van je kookstel. Na verloop van tijd is het nodig om deze installatie te vervangen, hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe wordt een cv-installatie vervangen?

Een nieuwe cv-installatie is nodig wanneer het oude toestel niet meer goed werkt, hij te oud is of je een moderner en meer besparend model wilt.

Het vervangen, of installeren, van een nieuwe verwarmingsinstallatie wordt gedaan in vier stappen door een verwarmingsinstallateur. Alhoewel elke vakman een eigen werkwijze heeft, blijven de stappen bijna hetzelfde.

Bij het installeren van een nieuwe cv-ketel worden de volgende stappen gevolgd:

  1. De oude cv-ketel wordt gedemonteerd.
  2. Nieuwe cv-ketel wordt geïnstalleerd.
  3. De nieuwe installatie wordt ingeregeld en afgesteld.
  4. De nieuwe thermostaat wordt ingesteld.

Het vervangen en installeren van een nieuwe cv-ketel kan een halve tot een hele werkdag in beslag nemen, afhankelijk van het oude en nieuwe systeem. Soms moet er ook een nieuwe rookgasafvoer worden geplaatst, dit zal ook meer tijd kosten.

Voordelen cv vervangen

Het vervangen van een cv-installatie heeft enkele voordelen:

  • Je weet zeker dat alles weer naar wens werk, bovendien is er minder onderhoud nodig. Hierdoor bespaar je jaarlijks veel. Wil je er zeker van zijn dat alles goed blijft werken kun je altijd een contract afnemen.
  • Nieuwere modellen zijn vaak zuinig en kunnen meer warm water per minuut leveren. Dit is vooral voordelig wanneer er meerdere mensen in het huishouden zijn.
  • Er bestaan energiebesparende modellen die een beter rendement opleveren.

Wat kost het vervangen van een verwarmingsinstallatie?

Het vervangen van een installatie verschilt per type verwarming. Het uurtarief van de installateur ligt op €50,- tot €65,- per uur. Daarbij komen ook nog de materiaal- en voorrijkosten bij op.

Gemiddeld kost het plaatsen van een Hr-ketel €1.500,- tot €3.500,-. Dit is uiteraard inclusief de ketel. Een condensatie ketel kost €2.500,- tot €5.000,-. Zoals je ziet zit er een groot verschil in deze prijzen. Laat je daarom adviseren door een verwarming installateur.

In de onderstaande tabel vind je alle prijzen nogmaals terug.

Kosten centrale verwarmingsinstallatie vervangen [jaartal]

Type verwarming Kosten verwarmingsketel vervangen
Hr-ketel €1.500,- tot €3.500,-
Condensatieketel €2.500,- tot €5.000,-
Mazoutketel €4.700,- tot €7.500,-
Pelletkachel €800,- tot €5.000,-
Warmtepomp €7.500,- tot €25.000,-
Zonneboiler €3.000,- tot €6.000,-

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

Adverteren